e-stefanos.com
Καλώς ορίσατε!

Καλώς ορίσατε!

Καλώς ορίσατε!

Ο Οργανισμός «Άγιος Στέφανος» Εξειδικεύεται και Δραστηριοποιείται στο χώρο των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία από το 1960.

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας που συστήθηκε από αδήριτη ανάγκη, των γονέων προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο δικαίωμα της συνέχισης της επιμόρφωσης και κατάρτισης των ενηλίκων Α.με.Α, καθώς επίσης και στην υποστηριζόμενη διαβίωσή τους

Στηρίζεται στην κρατική χορηγία, στα τροφεία των ενοίκων , στις οικονομικές εισφορές των πολιτών ,στην αγάπη των φίλων του, και στην υποστήριξη του απλού ευαισθητοποιημένου κόσμου.

Κύριο μέλημα ,είναι να αποκτήσουν αυτά τα άτομα την θέση που τους αξίζει στην Κοινωνία. Προσπαθεί να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες αλλά και τις ευκαιρίες, να οργανώσει και να συντονίσει οποιεσδήποτε δράσεις  θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του σκοπού του.

Το Όραμα μας, αφορά ένα κόσμο ίσων ευκαιριών , μια ανθρώπινη κοινότητα που δε θα χαρακτηρίζεται από τα επιφανειακά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου ,μια Κοινωνία όπου η Διαφορετικότητα θα σημαίνει Διαφορετική Ικανότητα.

  • Ο Άγιος Στέφανος σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2500 m²  στη πόλη Λεμεσό
  • Καλύπτει τις ανάγκες 45 τροφίμων 
  • Παρέχει  65 πολύτιμες θέσεις εργασίας
  • Εργοδοτεί  26 ΑμεΑ σε επιχειρήσεις στην κοινότητα
  • Λειτουργεί 4 κατοικίες κοινωνικής ένταξης
  • Εφαρμόζει Πρόγραμμα Διημέρευσης και Απασχόλησης στο Κέντρο Ημέρας
  • Υλοποιεί με τα εργαστήρια τη μέθοδο Παραγωγική Προστατευμένη Εργασία
  • Δημιουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα μιας κοινωνικής επιχείρησης
  • Ενισχύει την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Το προσωπικό  της δομής απαρτίζεται από ψυχίατρο και παθολόγο (εξωτερικούς συνεργάτες), ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτές, ειδικό παιδαγωγό ,εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, καθηγητή φυσικής Αγωγής , εκπαιδευτές εργαστηρίων, κοινωνικούς φροντιστές , οδηγούς, συνοδό-φροντιστή ΑμεΑ, μηχανολόγο μηχανικό ,μάγειρα,βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό,

Διανύσαμε ένα μακρύ ταξίδι, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, πάντα με αισιοδοξία ,επιμονή και επιμονή. Συνεχίζουμε με επιτυχία το έργο που ξεκίνησαν οι ιδρυτές και ευεργέτες μας, έχοντας ως φάρο και πυξίδα, το όραμα της ισότιμης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί η σημερινή πραγματικότητα αφού το κράτος που είναι ο κυριότερος οικονομικός αιμοδότης μειώνει τις χορηγίες στις δομές φιλοξενίας παροχής φροντίδας και  τα βοηθήματα στα άτομα με αναπηρία.

Γνωρίστε μας.

Γνωρίστε τα παιδιά μας και υποστηρίξτε το έργο μας

Κάθε ένας από εμάς δεν έχει παρά να τα αναζητήσει  κυρίως, μέσα του για να οικοδομήσει και να μεταλαμπαδεύσει, όπου, όπως  και όσο μπορεί, την ελπίδα για το αύριο.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους θα συνεχίσουν να έχουν προτεραιότητα στη σκέψη μας, στο σχεδιασμό και τις επιλογές μας.

Αισιοδοξούμε πως θα γίνεται και εσείς αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια!

Όλοι σας είστε ευπρόσδεκτοι.

Λοΐζος Κυριάκου (Προεδρος Διοικητικού Συμβουλίου)

ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanish